اسکن سه بعدی

اسکن سه بعدی

خدمات اسکن سه بعدی در سال های اخیر به یکی از مهم ترین فناوری های دیجیتال در زمینه های مختلف از جمله صنعت ، معماری ،پزشکی و هنر تبدیل شده است. این فناوری که مبتنی بر استفاده از دوربین ها و لنز های پیشرفته برای ثبت دقیق اطلاعات هندسی اشیاء یا محیط های مختلف است ، به کاربران این امکان را می دهد  که مدل های سه بعدی را اسکن و به یک فایل سه بعدی تبدیل نمایند. در ادامه در مورد کاربرد های آن در صنایع مختلف ، مزایا و معایب این فناوری بیشتر صحبت خواهیم کرد و سپس خدمات تخصصی اسکن آذرین در حوزه های مختلف معرفی می شود.

خدمات اسکن سه بعدی چیست؟

خدمات اسکن سعه بعدی به فرایندی اطلاق میشود که در آن با استفاده از دستگاه های اسکنر سه بعدی با استفاده از لیزر ، نور ساختار یافته ، یا تکنولوژی های مشابه اطلاعات دقیق مربوط به سطح و شکل اشیاء را ثبت می‌کنند . سپس این اطلاعات به یک مدل سه بعدی تبدیل میشود که میتوان از آن در کاربرد های مختلف استفاده کرد .

انواع اسکنر های سه بعدی

اسکنر های سه بعدی به انواع مختلفی تقسیم میشوند که بسته به نوع کاربرد  و نیاز کاربر از آنها استفاده میشوند. برخی از رایج ترین انواع اسکنر های سه بعدی عبارتند از :

  1. اسکنر های لیزری : این اسکنرها با استفاده از پرتوهای لیزر ، نقاط مختلف یک شیء را شناسایی و مختصات آنها را ثبت میکنداز این اسکنر ها برای تهیه مدل های دقیق از اشیاء استفاده میشود. در واقع اگر به دنبال بدست آوردن ابعاد دقیق یک جسم هستید حتما باید از اسکنر های لیزری بر پایه متریک استفاده نمایید. مجموعه آذرین با بهره گیری از جدیدترین اسکنر های لیزری دقیق با دقت 10 میکرون آماده ارائه خدمات در بالاترین سطح فنی می باشد.
  2. اسکنر های نور ساختار یافته : در این نوع اسکنر ، الگو های نوری به شکل ماتریسی بر روی سطح شیء تابیده می شود و از تغییرات در این الگو ها برای محاسبه شکل دقیق از شیء استفاده میشود. این روش برای اسکن اشیاء پیچیده و با سطح های نا منظم کاربرد دارد.
  3. اسکنر های سه بعدی نوری اپتیکال: این مدل اسکنر ها که در گروه اسکنر های مقرون به صرفه قرار می گیرند برای اسکن حجمی اجسام استفاده می شوند. مهندسان و طراحی جهت نمونه سازی اولیه می توانند از این مدل به صورت اسکنر سه بعدی پرتابل و پایه دار با میز گردان استفاده نمایند.

کاربردهای اسکن سه بعدی

فناوری اسکن سه بعدی کاربرد های گسترده ای در صنایع مختلف دارد . طیف وسیعی از اسکنر های سه بعدی پرتال، نوری و لیزری در بازار موجود هست. شناخت درست از نیاز اسکن و حوزه کاری در انتخاب اسکنر مناسب با قیمت بهینه بسیار مهم است. ما توصیه می کنیم قبل از خرید و یا خدمات با اسکنر سه بعدی با کارشناسان مجموعه آذرین در ارتباط باشید.

 برخی از مهم ترین کاربرد های این فناوری عبارتند از :

  1. صنعت:

در بخش صنعت، اسکن سه بعدی برای کنترل کیفیت محصولات و اجزا بسیار مفید است . با استفاده  از این فناوری می توان  اشیاء تولید شده را با مدل های دیجیتالی مرجع مقایسه کرده و دقت ابعاد شکل آنها را برسی کرد. همچنین اسکن سه بعدی به عنوان ابزاری برای مهندسی معکوس استفاده میشود. مهندسی معکوس به فرایندی گفته میشود که در آن با اسکن اشیاء فزیکی ، مدل های دیجیتالی آنها تهیه میشود تا برای تولید دوباره یا بهبود طراحی از آنها استفاده شود.

  1. معماری و ماکت سازی:

در معماری و صنعت ساختمان ، اسکن سه بعدی برای ثبت دقیق محیط های ساخت و ساز یا بناهای موجود استفاده میشود. این اطلاعات میتواند به معماران و مهندسان کمک کند تا نقشه های دقیقی از محیط به دست آورند و در طراحی پروژه های جدید یا بازسازی استفاده کنند.

  1. پزشکی:

در حوزه پزشکی ، اسکن سه بعدی برای تهیه مدل های دقیق از بدن بیمار به کار میرود .این مدل ها میتواند برای ساخت پروتزها ، برسی مشکلات اسکلتی و حتی برنامه ریزی برای جراحی های پیچیده استفاده شوند. کاشت ابرو و زیبایی صورت و بینی از دیگر بخش های پر کاربرد برای اسکن سه بعدی می باشد.

  1. دندانسازی:

مجموعه آذرین به صورت اختصاصی آماده ارائه خدمات اسکن داخل دهان و خدمات اسکن لابراتواری با اسکنر های مدیت i700 و T710 از شرکت کره جنوبی می باشد. این خدمات به صورت اختصاصی در کلینیک های دندان پزشکی و یا ارسال کست و ایمپلنت توسط لابراتوار های دندانسازی انجام می شود. اسکن سه بعدی در دندانپزشکی برای ساخت دقیق ایمپلنت ها و در راستای دندانسازی دیجیتال انجام می شود. در واقع اولین مرحله در دندانسازی دیجیتال استفاده از یک اسکنر سه بعدی دنتال می باشد. 

ویژگی های اسکنر سه بعدی

  • دقت بالا

اسکنرهای سه بعدی با دقت بسیار بالایی کار می کنند و میتوانند جزئیات یک شیء یا محیط را با دقت ثبت کنند. این دقت برای کاربردهایی مانند مهندسی معکوس یا تولید پروتزهای پزشکی بسیار حیاتی است، زیرا حتی کوچک ترین خطاها میتواند تاثیرات بزرگی در نتیجه نهایی داشته باشند.

  • سرعت و کارآمدی

استفاده از اسکن سه بعدی در مقایسه با روش های سنتی ماننده اندازه گیری دستی یا تهیه نقشه های دو بعدی زمان بسیار کمتری می برد. در عرض چند دقیقه میتوان یک شیء پیچیده را اسکن و مدل دیجیتالی آن را آماده کرد. بعنوان مثال بیمار در مطب دندانسازی نیاز به اسکن دقیق داخل دهان دارد و باید اپراتور اسکنر سه بعدی در کمترین زمان ممکن فرآیند اسکن داخل دهان را با دقت و به صورت کامل انجام دهد.

  • بدون تماس

یکی از بزرگترین مزایا اسکن سه بعدی این است که فرایند اسکن کاملا بدون تماس فیزیکی با شیء انجام میشود . این ویژگی در مواردی که با شیء حساس یا تاریخی سروکار داریم ، بسیار مهم است. با استفاده از این فناوری میتوان بدون ایجاد هیچ گونه خطری برای شیء مدل دیجیتالی آن را به دست آورد.

  • مهندسی معکوس

حالا با یک اسکنر حرفه ای می توانید به راحتی هر آنچه را می خواهید اسکن و سپس توسط پرینتر سه بعدی تولید کنید. برخی مواقع روش های سنتی برای انجام مهندسی معکوس یک قطعه زمانبر یا غیر ممکن هست. با استفاده از اسکنر در کسری از ثانیه یک قطعه حجمی را به یک فایل سه بعدی تبدیل می کنید و سپس با استفاده از نرم افزار های طراحی سه بعدی تغییرات لازم را اعمال و نسبت به تولید آن اقدام می کنید.

  • مستند سازی دقیق

در معماری ، باستان شناسی ، حفاظت از میراث فرهنگی ، اسکن سه بعدی به عنوان ابزاری برای مستند سازی دقیق محیط ها و بنا های تاریخی به کار می رود. این مدل های سه بعدی می توانند به عنوان مرجعی برای بازسازی یا حفاظت آثار فرهنگی استفاده شوند.

معایب و چالش ها

با وجود مزایای فراوان ، خدمات اسکن سه بعدی همچنان با برخی چالش ها و محدودیت ها همراه است. برخی از این محدودیت ها عبارتند از:

  1. هزینه بالا

یکی از بزرگترین موانع استفاده گسترده از اسکن سه بعدی ، هزینه بالای تجهیزات و خدمات مربوط به آن است. اسکنرهای حرفه ای سه بعدی میتوانند بسیار گران قیمت باشند و همچنین نیاز به نرم افزار های پیشرفته برای پردازش داده ها دارند . این موضوع می تواند برای کسب و کار های کوچک یا پروژه‌های با بودجه محدود ، یک چالش بزرگ باشد. مجموعه آذرین با بهره گیری از جدیدترین و دقیق ترین اسکنر های سه بعدی مترولوژی و دنتال آماده ارائه خدمات اسکن سه بعدی با کیفیت بالا و قیمت مناسب می باشد.

  1. پیچیدگی در پردازش داده ها

مدل های سه بعدی تولید شده توسط اسکنر ها معمولا حجم بالایی از داده ها را شامل می شوند که پردازش آن ها نیاز به نرم افزار های تخصص مرتبط با آن حوزه را دارد . مثلا در مهندسی معکوس، بعد از اسکن یک قالب ریختگری، فایل باید به نرم افزار های مانند کتیا یا سالیدورکس منتقل شود و ایرادات و اصلاحات لازم انجام شود. در حوزه دنداسازی، بعد از اسکن دهان بیمار یا اسکن قالب دندان، فایل سه بعدی باید توسط نرم افزار های همچون اگزوکد و یا تریدی شیپ ویرایش و طراحی شود. مجموعه آذرین کامل ترین مجموعه در ارائه نرم افزار های تخصصی طراحی مانند اگزوکد، نرم افزار های واسط اسکن مانند مدیت لینک و جدیدترین اسکنر های پرتابل و پایه ثابت در کشور می باشد. جهت مشاوره و راهنمایی با تیم فنی آذرین در ارتباط باشید.

تسلط به نرم افزار های سه بعدی جهت پردازش و اصلاح فایل های سه بعدی بسیار مهم و حیاتی می باشد چرا که فایل خروجی اسکنر سه بعدی به تنهایی قابلیت استفاده ندارد. اگر علاقه مند به آموزش در نرم افزار های طراحی سه بعدی مانند راینو، زیبراش، اگزوکد و ... هستید می توانید با مراجعه به وبسایت آکادمی آذرین تقویم آموزشی انواع نرم افزار های سه بعدی را ملاحظه نمایید.

 

  1. محدودیت در اسکن مواد شفاف و براق

یکی از نقاط ضعف اسکنر های سه بعدی ، ناتوانایی در اسکن دقیق مواد شفاف، تیره یا بسیار براق می باشد. بعنوان مثال اسکن در فضای باز، اسکن شیشه یا فلزات براق و اسکن سطح تیره می تواند بسیار پر چالش و سخت باشد. البته جهت تسهیل در فرآیند اسکن و رفع محدودیت ها راهکار هایی مانند استفاده از اسپری پودری اسکن و یا استفاده از مارکر ها توصیه می شود تا بتوان فرآیند اسکن را انجام داد.  تکنیک های دیگیری هم برای اسکن بهتر وجود دارد و اگر شما در اسکن مشکل دارید می توانید با کارشناسان فنی آذرین در ارتباط باشید.

آینده خدمات اسکن سه بعدی

با پیشرفت‌های مداوم در زمینه فناروی ، انتظار میرود که خدمات اسکن سه بعدی همچنان گسترش یابد و درصنایع بیشتری به کار گرفته شود. کاهش هزینه ها ، افزایش دقت و کارایی ، توسعه نرم افزارهای هوش مصنوعی برای پردازش بهتر داده ها ، از جمله عواملی هستند که میتوانند این فناوری را در دسترس تر و کارآمد تر کنند.

همچنین فناوری اسکن سه بعدی در ترکیب با دیگر فناوری های نوین مانند پرینت سه بعدی ، واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) امکانات بیشتری را در اختیار صنایع مختلفی قرار خواهد داد. به عنوان مثال، در آینده نزدیک ممکن است بتوان از اسکن سه بعدی برای تهیه مدل های دقیق از خانه ها و فضاهای داخلی استفاده کرد و سپس با استفاده از واقعیت افزوده، تغیرات پیشنهادی در طراحی داخلی را به طور مجازی مشاهده کرد.

نتیجه گیری

خدمات اسکن سه بعدی به عنوان یک فناوری پیشرفته و نوین تحولی بزرگ در صنایع مختلف ایجاد کرده است . از صنعت و پزشکی گرفته تا هنر و معماری ، این فناوری از جمله دقت بالا ، سرعت و کارآمدی ، و امکان مهندسی معکوس رابه کاربران ارائه می دهد. با این حال چالش هایی مانند هزینه های بالا و محدودیت در اسکن برخی مواد نیز وجود دارد . با توسعه فناوری و کاهش هزینه ها ، اسکن سه بعدی به احتمال زیاد نقش بیشتری  در زندگی روز مره و صنایع مختلف ایفا خواهد کرد.

مجموعه آذرین خدمات کامل اسکن سه بعدی به صورت تخصصی مانند اسکن طلا و جواهرات، اسکن پزشکی و دندانسازی مانند داخل دهان و اسکن لابراتوری را به صورت کامل پشتیبانی مکند. همچنین فرآیند اسکن صنعتی از مرحله طرای تا اسکن را مانند فرآیند مهندسی معکوس بطور کامل انجام می دهد.

اشتراک گذاری: